Det finnes ingen hårelsker som ville klart seg uten håroljing. Denne hårbehandlingen er så flott at den stadig får flere fans. Hvis håret ditt er skadet, tørt, glansløst eller faller mye ut bør du bruke en kosmetisk olje. Du vil garantert få gode resultater.

Tror du ikke på det? Utfør en håroljing og se selv.

Håroljing – et gammelt skjønnhetsrituale

Selv om håroljing er en utrolig populær og effektiv behandling, gjør mange jenter det fortsatt feil. Denne typen pleie av hår og hodebunn er ikke vanskelig i det hele tatt. Håroljing består i å påføre en passende mengde av en olje som matcher porøsiteten til håret vårt. Ritualet har vært kjent og brukt av arabiske og indiske kvinner i lang tid. Liker du å se Bollywood-filmer må du ha sett disse kvinnene og det vakre håret deres. Kunne du ikke tenkt deg samme (kanskje til og med bedre) frisyre? Før du begynner å olje håret ditt bør du lese om de største feilene gjort av hårelskere. Unngå dem som pesten!

1. Håroljing før hårvask

Det å påføre en olje i skittent hår og hodebunn er en veldig stor feil. Når håret ditt er dekket med hårmousse, spray og silikoner mens talg, støv og fett har festet seg i hodebunnen – da vil selv den beste oljen feile. Det finnes ikke noe produkt som vil kunne trenge gjennom et slikt lag av urenheter. Det er viktig at aktive og nærende ingredienser absorberes i hår og hodebunn under håroljebehandlingen. Derfor må du vaske håret grundig før hver behandling. Bruk en rensende sjampo med SLS (sodium lauryl sulfat).

2. Du tar i for mye olje

Mer er ikke nødvendigvis bedre. Minimumsmengden fungerer bedre innen håroljebehandling. Påføring av en slik dose minst en gang i uken er en flott idé. Vet du hva som skjer når du påfører for mye olje? For det første kan hodebunn og hår bli fete på grunn av at talgkjertlene produserer mer talg. For det andre må du vaske håret to ganger for å fjerne overflødig olje, og bruke en sterk rensesjampo som kan gjøre hår og hodebunn tørre.

3. Du tror at hår med lav porøsitet ikke trenger å oljes

Du tar feil! Hår med lav, medium og høy porøsitet trenger jevnlig oljebehandling. Husk at hvis håret ditt har lav porøsitet, trenger du ikke å olje det like ofte som skadet og tørt hår. Håroljing beskytter hår med lav porøsitet fra UV-stråling, varme fra stylingverktøy, skadelige stoffer og miljøforurensing. Videre blir børsting lettere mens føning tar kortere tid. Oljing av hår med lav porøsitet har en annen viktig egenskap. Den glatter ut og lukker hårets skjellag slik at hår med lav porøsitet ikke blir mer porøst.

4. Du har valgt feil olje

Håroljing gir deg ingen resultater hvis du velger en upassende olje. For å gjøre ting verre kan den til og med forverre tilstanden til håret og hodebunnen din. Så hva kan vi gjøre for å få mest mulig ut av håroljing? Først må du fastsette hårporøsiteten din. Det finnes hår med lav porøsitet (sunt, glansfullt og glatt hår), høy porøsitet (tørt, krøllete og skadet hår) og medium porøsitet (kombinasjon av hår med lav og høy porøsitet). Bruk mettede oljer og kosmetiske smør i pleie av hår med lav porøsitet. Gi hår med høy porøsitet næring med flerumettede oljer. Enumettede oljer er ideelle for hår med medium porøsitet.

5. Håroljing er ikke nok!

Hvis håret ditt er svært tørt, faller mye ut, hodebunnen er rød og klør – da trenger håroljebehandlingen noe støtte. Bruk andre produkter i din daglige hårpleie. Masker, balsam, serum og mousse er nyttige her. Husk at hovedkomponentene til de beste produktene er naturlige. Mest av alt bør du prøve produkter med plante- og urteekstrakter, vitaminer, mineraler og andre pleiende stoffer (keratin, biotin eller fuktighetsgivende komponenter).

6. Er ingen av håroljingsmetodene vellykkede?

Det må være noen teknikker du ikke har prøvd ennå. Jenter deler sine håroljingsteknikker og liker å fortelle andre jenter hvordan de skal utføre det riktig. Det er massevis av måter å påføre oljer på. Du kan fordele produktet i rent, tørt eller fuktig hår. Oljen kan også påføres etter føning for å style en frisyre og som en finish. Den virker på en enestående måte når du tilsetter den i masker og balsam.